Hur du kan hjälpa ditt djur egenom förändringar.

Hej alla fina !!

Det här inlägget handlar om våra älskade djur !!

När du ska byta miljö så kan du hjälpa din hund och katt genom att åka till det stället du ska flytta till  om det inte rör sig om flera mils avstånd.  Alla levande varelser ställer om sig fint till nya upplevelser, faktiskt mer än vad vi människor tror ibland !

Att byta ställe och miljö blir en slags stress i början för alla parter. Det är lika med oss människor när vi ska flytta eller börja nytt arbete, skola o.s.v… samma gäller för våra djur. Det blir en omställning.

Men vi kan förbereda dem precis som vi själva gör genom at åka och titta på det stället vi ska flytta till.

Våra djur har ett utmärkt luktsinne och ett lukt minne som de kommer ihåg vart de har varit och vilka de har träffat.

Har du möjlighet så gå eller åk till stället dit du ska flytta och låt ditt djur nosa in sig på omgivningen. Då kommer lukt minnet att aktivera sig och djuret kommer att koma ihåg att det varit där förut. Och övergången går smidigare och stressen minskas.

Så har jag hjälpt mina hundar att känna igen den omgivning som kommer att bli deras nya hem.

Ofta förutsätter vi människor att djuren tar allt med ro bara för att de är tillsammans med oss. Men riktigt så enkelt är det inte !!! De behöver också känna in omgivningen precis som vi. Vi åker alltid och tittar på ett hus eller lägenhet dit vi ska flytta för att känna oss för, eller hur ? Ge djuren en chans om det är möjligt.

Jag vill också berätta att innekatter kan få en stimulerande miljö genom att du tar med katten på promenader i området där du bor och även till skogen om du åker dit och Plockar blåbär eller går med hundar där. Det går att vänja katter att åka bil och cykel.

Det är bara din fantasi som sätter gränser.

Kramar//Stina

P.s du glömmer väl inte healingen på Lördag den 20/5 kl 18:00-18:30

klicka på länken….healing